Информация

Наші координати

Україна 322520

Дніпропетровська обл.,

м. Кам'янське

вул. Медична, 2

тел.(05692)3-32-65

тел/факс(05692)3-83-88

         


 

Пошта

Вхід до
пошти

dptnz_kcpprk@ukr.net

 

Зараз на сайті

Зараз на сайті 0 користувачів і 0 гостей.

 6133ок.jpg

КУХАР - КОНДИТЕР

 Загальна характеристика професії

Повинен:
а) раціонально та ефективно організовувати працю на робочому місці;
б) дотримуватись норм технологічного процесу;
в) не допускати браку в роботі;
г) знати та виконувати вимоги нормативних актів про охорону праці й навколишнього середовища, додержуватись норм, методів і прийомів безпечного ведення робіт;
д) використовувати в разі необхідності засоби попередження та усунення природних і небезпечних негативних явищ (пожежі, аварії, повені тощо);
є) знати інформаційні технології.

Повинен знати:

- рецептури, технологію виготовлення всіх видів страв та кулінарних виробів;- особливості виготовлення національних, фірмових страв та страв іноземних кухонь;
- зміни, що відбуваються з білками, жирами, вуглеводами, вітамінами, речовинами для фарбування та іншими речовинами, що містяться в - продуктах під час теплової обробки;
- правила порціонування, оформлення та подання страв на замовлення, фірмових страв;
- правила та прийоми розроблення рецептур і технологій страв й кулінарних виробів, в т.ч. з використанням новітніх технологій;
- технологію використання нетрадиційної сировини у виробництві продукції ресторанного господарства;
- правила складання святкового, банкетного меню, меню з обслуговування окремого контингенту осіб;
- способи усунення дефектів в готовій продукції; правила експлуатації відповідних видів технологічного обладнання, виробничого інвентарю, інструменту, ваговимірювальних приладів, посуду, їх призначення та використання в технологічному процесі;
- технічні вимоги безпеки праці;
- правила та норми протипожежного захисту, виробничої санітарії та особистої гігієни.


Повинен уміти:

- готувати страви та кулінарні вироби, які потребують особливо складної кулінарної обробки, оформляти страви на замовлення, в банкетному виконанні (холодні страви, фірмові закуски та бутерброди; прозорі та холодні супи; тушковані, смажені, запечені порційні другі страви; страви з морепродуктів; соуси з специфічними смаковими властивостями; солодкі страви).
- замішувати мигдальне, білково-повітряне тісто та випікати вироби них;
- виготовляти вироби та готові страви для виставок-продажу, порційні страви національних та іноземних кухонь.
- розробляти рецептури та технології страв і кулінарних виробів, в т.ч. з використанням нетрадиційної сировини та новітніх технологій.
- проводити інструктаж кухарів, які мають нижчу кваліфікацію