Информация

Наші координати

Україна 322520

Дніпропетровська обл.,

м. Кам'янське

вул. Медична, 2

тел.(05692)3-32-65

тел/факс(05692)3-83-88

         


 

Пошта

Вхід до
пошти

dptnz_kcpprk@ukr.net

 

Зараз на сайті

Зараз на сайті 3 користувача і 0 гостей.

Користувачі на сайті

  • ArthurDef
  • BinanceoWal
  • Enriquemup

 PDVD_003.jpg

КОНТРОЛЕР - КАСИР

Загальна характеристика професії:

- контролює поповнення асортиментів товарів у торговому залі і
їхню схоронність, справність і правильність експлуатації контрольно-касового
апарата;

- перевіряє кількість і якість товару;

- підраховує вартість покупки, одержує гроші, пробиває чек,
видає здачу;

- усуває дрібні несправності контрольно-касового апарату;

- оформлює вітрини;

- консультує покупців про призначення, властивості, якість
товарів та їхні ціни;

- вивчає попит покупців;

- одержує товар зі складу;

- складає товарні звіти, акти.

Вимоги до індивідуальних якостей фахівця

 Для діяльності необхідні:

- здатність зберігати витримку у будь-якій ситуації;

- стійка увага;

- добра довгострокова й короткочасна оперативна пам'ять;

- арифметичні здібності;

- окомір;

- точне просторове сприйняття форми й величини предмета;

- чітка дикція;

- спостережливість;

- чіткість і акуратність;

- чесність;

- товариськість.

Медичні протипоказання

 Робота не рекомендується людям, що страждають на
захворювання:

- нервової системи;

- відхилення у психіці (надмірна помисливість, тривожність,
збудливість);

- судинну дистонію з вираженими головними болями (гіпертонія,
мігрень);

- опорно-рухового апарата;

- хронічні інфекційні захворювання; шкірна алергія;

- екзема кистей рук;

- епілепсія;

- різко виражені неврози;

- зниженням слуху на обидва вуха;

ті, хто є бактеріоносіями.

Вимоги до професійної підготовки

 Повинен знати:

- класифікацію;

- характеристики й призначення товарів;

- правила розшифровки артикулів і маркувань;

- основні види сировини й матеріалів, що йдуть на виготовлення
товарів;

- прогресивні методи й форми обслуговування покупців;

- пристрій і правила користування контрольно-касовим апаратом;

- основні принципи пристрою торгово-технічного устаткування.

- повинен уміти робити розрахунки.

 

Джерело: Козловский О.В. Как правильно выбрать профессию: методики тесты, рекомендации. 
Донецк: ООО ПКФ "БАО", 2006. - 800 с